apartmaji, sobe otok hvar

Sobe in apartmaji - otok Hvar 2022!

Apartmaji, sobe Hvar - Hiše, apartmaji in sobe za oddajanje - otok Hvar - total 630 namestitev! - Velik izbor, znižane cene, komentarji gostov!

Plaže na otoku Hvaru

Plaže so na Hvaru v glavnem prodnate, nahajajo se v zalivih, obkrožene so z borovim gozdom ali z nizkim rastjem. Na Hvaru obstajajo tudi naravne peščene plaže, nahajajo se predvsem na severni strani otoka, zaradi dejstva, da so severni vetrovi (burja) in valovi na severni strani otoka močnejši od tistih na južni. Tako so tudi plaže v zalivih na severni strani iz bolj drobnih kamenčkov in so zato otrokom bolj prijazne. Peščene plaže s plitvim morjem lahko najdemo v globokih zalivih pri Jelsi in v zalivu Mlaska pri Sućurju, ter tudi na južni strani otoka, na plaži "Česminica" v Sućurju.
Kjerkoli na Hvaru se boste želeli okopati, vas bo nedvomno dočakalo kristalno prozorno, čisto in ne onesnaženo morje.
 • dubovica-hvar
 • fkk_beach-hvar
 • hvar-zavala1-beach
 • hvar
 • hvar1-beach
 • hvar2-beach
 • hvar3-zavala-beach
 • ivandolac-hvar-beach
 • ivandolac1-hvar-beach
 • ivandolac2-hvar-beach
 • milna-hvar-beach
 • mlaska-hvar-camp

Plaže oko grada Hvara

Mekicevica
Mekicevica

Mekicevica

Nalazi se u neposrednoj blizini Hvara (udaljena svega 2,5 km istočno od grada). Sastoji se od dva šljunčana žala i bijele kamenite obale ("Bilo punta") idealne za one koji se žele prepustiti svoj žestini hvarskog sunca. Postoji restoran. Do uvale možete stići brodom i pješice.


Milna

Milna
Milna

Milna je udaljena 4 km istočno od grada Hvara. Sastoji se od dva šljunčana žala, te šumovitog i pitomog priobalja obraslog borovima, agavama, vinogradima i vodnjacima. Uz uvalu Milna nalaze se još dvije isto tako šumovite uvale, Malo i Veliko borče.
Milna je jedno od najstarijih hvarskih izletišta, utemeljeno još na samim počecima hvarskog turizma, a njen izrazito ladanjski ugođaj potvrđuje stari ljetnikovac iz 17. st. hvarske plemićke porodice Ivanid (danas u vlasništvu porodice Božić- Fio). U Milni je nekoliko restorana. Postoji organizirani prijevoz brodom iz hvarske luke, a moguć je dolazak automobilom i pješice.

Zaraće

Zarace
Zarace

Podno malog napuštenog sela Zaraće, smještenog pri vrhu kamene hridi, tako da se s mora doima poput gusarskog gnijezda, nalazi se duboka uvala s prostranim šljunčanim žalom. Za ljubitelje podmorja ističemo vrlo slikovite podvodne pejzaže u ovom predjelu Hvara. Postoji nekoliko restorana. Do Zaraća možete stići brodom ili automobilom.


Dubovica

Dubovica
Dubovica

Omiljeno hvarsko izletište udaljeno 8 km istočno od grada, s velikim šljunčanim žalom i predivnim podmorjem. Poput Milne i Dubovica ima dugu ladanjsku tradiciju. Postoji restoran. Možete stići brodom ili automobilom.Pišćena

Piscena
Piscena

Izletište udaljeno 8 km istočno od Hvara sa šljunčanim žalom i gustom borovom šumom. Postoji restoran. Za Pišćenu se organiziraju dnevni izleti s polaskom iz hvarske luke.

 

 

 

Sveta Nedjelja

St. Nedjelja
St. Nedjelja

Naselje i izletište (udaljeno oko 12 km istočno od Hvara) do kojega je najbolje dodi vlastitim automobilom. Uz more su lijepe šljunčane plaže i brojni restorani i pansioni.


 

Jagodna (Bojanića Bad)

Jagodna
Jagodna

Nešto udaljenije izletište (oko 13 km istočno od Hvara) do kojeg je mogude jedino doći vlastitim automobilom, s lijepom plažom te nekoliko restorana i pansiona.


 

 

Plaže kraj Starog Grada

Nekoliko stotina metara od centra grada nalaze se dvije gradske plaže do kojih možete doći pješke.

Kupalište Banj

Stari Grad Banj
Banj

šljunčana uvala smještena na sjevernoj strani starogradske uvale, pogodna je za malu djecu a omogućen je pristup plaži osobama s tjelesnim invaliditetom. Na kupalištu se nalaze ugostiteljski objekti, mogućnost unajmljivanja ležaljki.

Na južnoj strani starogradske uvale, smješteno je kupalište Lanterna. Kupalište ima manju šljunčanu plažu i platoe s stepenicama za ulazak u more. Na kupalištu se nalaze ugostiteljski objekt, tuševi, ležaljke, svlačionice.

Uvala Maslinica

Maslinica Stari Grad
Maslinica

smještena 2 km izvan grada, u blizini je starogradske luke. Jedina je pješćana plaža u starogradskoj uvali do koje se može doći automobilom. U neposrednoj blizini plaže nalazi se manje parkiralište i rezervirana parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom.

U ostale uvale starogradskog zaljeva možete doći automobilom vozeći se po hrbatu poluotoka Kabla, brodom kojeg možete iznajmiti u nekoliko rent a boat agencija u Starome Gradu ili taxi brodom koji će vas odvesti do uvale u kojoj želite provesti dan.


Plaže u Jelsi

Mina Jelsa plaža
Mina

Mina

pješćana uvala udaljena oko 500 m od centra Jelse. Idealna za djecu.

Grebišće

pješćana uvala udaljena oko 1.5 km od Jelse.

Grebišće Jelsa plaža
Grebišće

Sastoji se od dviju uvala, Vela Grebišća i Mala Grebišća.

Vala sv. Luke

šljunčana plaža udaljena oko 4 km istočno od Jelse , također i arheološko nalazište iz rimskog razdoblja. Na rtu se nalazi crkvica. 

Plaže Vrboske

Soline Vrboska plaža
Soline

Uvala Maslinica

je popularna šljunčana plaža kraj Vrboske.

Soline

polutok sa nekoliko šljunčanih uvala s južne strane, a na sjevernoj strani su ravne kamene ploče pravilnih oblika.